Mobil hírek, érdekességek...

2010.dec.28.
Írta: kirchner Szólj hozzá!

HTC: Érkezik az első 4G LTE mobil

A HTC hivatalos weboldala is megerősítette az első 4G LTE mobil jövő hét csütörtöki bemutatását.

A HTC hivatalos weboldala is megerősítette, hogy január 6-án, a Las Vegasban megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show alkalmával kerül leplezésre az első 4G LTE hálózatok kezelésére is alkalmas mobilja, mely Thunderbolt debütálhat. A jövevény várható specifikációja egyelőre nem ismert, de az alábbi címen fel lehet iratkozni a gyártó hírlevelére, mely a hivatalos bejelentéssel együtt kerül majd kiküldésre. A HTC első 4G készüléke az Egyesült Államokban, a Verizon Wireless kínálatában lesz elérhető, illetve számos európai szolgáltató, többek között a Telefónica csoportba tartozó német O2 hálózatán is elérhető lesz.

Új iPhone alkalmazás, mely segít eligazodni a bevásárlóközpontban

A Mammut névre hallgató, ingyenesen letölthető iPhone szoftver sokaknak jól jöhet a karácsonyi vásárlás során.

Újabb hasznos taggal bővült az iOS-rendszerű eszközökre elérhető alkalmazások sora. A Mammut nevű applikáció neve elég beszédes; a magyar fejlesztésű program segít eligazodni az azonos nevű budapesti bevásárlóközpontban, ráadásul mindezt ingyenesen és reklámoktól mentesen, két nyelven beszélve teszi.

      A szoftver kialakításánál a készítők célja a könnyű kezelhetőség volt, melyet maradéktalanul el is értek. A képernyő alsó részén négy fület találhatunk, melyek közül az elsőn a két épületből álló Mammut bevásárlóközpont üzletei szerepelnek abc-sorrendben. Ha bármelyikra rábökünk, láthatjuk, hogy hogyan néz ki, milyen kategóriába van sorolva, hol helyezkedik el, plusz szerepel a cím telefon, e-mail és webcíme, valamint nyitvatartása is. A második fül a kategóriák névre hallgat, funkciója elég beszédes, típus szerint szeparálva érhetjük el az üzleteket. A harmadik fül a térképre visz minket, itt igen kellemes funkció az egy gombnyomással elérhető POI-megjelenítés, melynek segítségével végre könnyedén megtudhatjuk, hogy hol találhatók az illemhelyek a Mammutban; azokat segítség nélkül nem túl egyszerű dolog megtalálni. Az utolsó fül magáról a bevásárlóközpontról szól, annak elérhetőségét, megközelíthetőségét és nyitvatartását olvashatjuk el rajta. Hasznos kis cucc, remélhetőleg a jövőben egyre több cég veszi észre, hogy igenis megéri lokális tartalmakat fejleszteni az iOS (és Android) alapú készülékekre.

LG B: Karcsúbb mint az iPhone 4, fényesebb mint a Galaxy S

Fotókon az LG rendkívül fényes kijelzővel szerelt, ultravékony Android alapú készüléke.

Pletykák szerint rövidesen leleplezésre kerülhet az LG rendkívül vékony, ám hatalmas méretű és kiemelkedő minőségű érintőkijelzővel szerelt Android alapú készüléke, mely a piac csúcsmodelljein is messze túlmutat. Az LG B néven leleplezésre kerülő készülék pontos specifikációja egyelőre nem ismert, de az első fotók alapján annyi már biztosra vehető, hogy jóval karcsúbb, mint a piac jelenlegi legvékonyabb okostelefonja, az iPhone 4, ám ennek ellenére akkora méretű és olyan fényes megjelenítővel bír, hogy mellette az Apple retina kijelzője és a Galaxy S Super AM-OLED panelje is gyenge próbálkozásnak tűnik. A készülék piaci bevezetésének időpontja és részletes adatlapja egyelőre nem ismert, de vélhetően ez is ARM Cortex-A8, vagy Nvidia Tegra 2 alapokon nyugszik.

Logót váltott a Motorola Mobility

A hálózati részlegbõl való kiválása elõtt néhány héttel mutatta be új logóját a Motorola telefonos része.

Az egykoron a mobilpiac második legnagyobb gyártójaként ismert Motorola nemrég hivatalosan is bejelentette a hálózati és a telefonos részleg szétválását, mely utóbbi hitelek és más formájú tartozások nélkül, számos szabadalommal és egy új logóval kezdi meg a mûködését jövõre. Az arculatváltás kapcsán nem kell semmi komoly változásra gondolni, ugyanis a Motorola Mobility a korábbi logóját egyszerûen a legnagyobb szolgáltatói partnere után vörösre festette, mely jobban vonzza a tekintetet mint a korábbi kék árnyalat. Természetesen a kevésbé harsány változat sem kerül a süllyesztõbe, azt ugyanis a hálózati részleg használja majd tovább.

Jövőre beérheti a Nokiát a Samsung

Trónfosztásra ugyan jövőre még nem kell számítani, de a Samsung és a Nokia piaci részesedése közel azonos szintre kerülhet.

A Galaxy S sorozat és a Galaxy Tab hatalmas népszerűsége miatt a piaci elemzők egyre pozitívabb képet festenek a Samsung jövő évi teljesítményéről, mely megközelíti a gyártó optimista becsléseit is. A nagyobbik dél-koreai gyártó jövőre 330 millió készülék leszállítását tervezi, mely az idei 280 milliós eladásokhoz képes közel 18 százalékos bővülést jelentene. Az érték egyáltalán nem elképzelhetetlen, hiszen a Samsung jövőre az olcsóbb okostelefonok piacára is nagyobb hangsúlyt fektet majd, melytől legalább 30 milliós eladásokat remél, míg egy 10 hüvelykes internettábla kiadásával a termékvonalból legalább 20 milliós darabszámot szeretne kihozni.

A Nokia jövő évi teljesítményéről a vélemények erősen megoszlanak, hiszen az amerikai elemzők továbbra is stagnálást, esetenként további piacvesztést prognosztizálnak, míg a nagyszabású Symbian frissítések és a MeeGo alapú eszközök bennfentes információival rendelkezők sokkal fényesebb jövőképre és látványos bővülésre számítanak. A MeeGo alapú csúcsmodellek kapcsán annyi bizonyos, hogy a Nokia elsősorban a minőségre mintsem a mennyiségre kíván fókuszálni, mely révén több tízmilliós eladásokra egészen biztosan nem lehet számítani.

süti beállítások módosítása