Mobil hírek, érdekességek...

2011.sze.30.
Írta: kirchner Szólj hozzá!

Újabb leépítéseket jelentett be a Nokia

Még az év vége előtt felszámolja romániai gyárát a Nokia, mely 2200 fő elbocsátását jelenti, melyet jövőre egy újabb 1300 fős leépítés követhet.

Újabb 3500 fős leépítést jelentett be a Nokia, mely első állomása Románia lesz, ahol a németországi Bochumból áttelepített gyáregység végleg felszámolásra kerül. A 2200 alkalmazottat foglalkoztató kolozsvári szerelőcsarnok bezárása részben a Nokia piaci részesedésének jelentős visszaesése miatt vált szükségessé, másrészt logisztikai szempontból is egyszerűbbnek tűnik az ázsiai régiók helyi telephelyekről történő kiszolgálása.

Stephen Elop, a Nokia vezérigazgatója szerint jövőre a helymeghatározási szolgáltatások divíziója is teljes egészében átszervezésre kerül, mely központja Berlinben lesz, és ezzel együtt a Bonn melletti kutatóközpont is felszámolásra kerül. A digitális térképekkel és a kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozó részleg átalakítása összesen 1300 fő leépítését jelenti. A finn gyártó közölte, hogy felülvizsgálja a finnországi, magyarországi és mexikói, azaz a három legfontosabb gyáregységének hosszútávú szerepét is, mely jövőre további elbocsátásokat vonhat maga után. A 2000-ben megnyitott komáromi szerelőcsarnok jelenleg több mint 5000 alkalmazottat foglalkoztat.

Galaxy S II – a tízmillión is túl

Április óta több mint tízmillió példányban talált gazdára a Super AMOLED Plus kijelzővel szerelt karcsú Samsung mobil.

A dél-koreai gyártó közleménye szerint az áprilisi premier óta több mint 10 millió példányban talált gazdára a Samsung i9000 Galaxy S II, mely már csak annak fényében is kiemelkedő teljesítmény, hogy a jövevény az Egyesült államokban egyelőre nem is kapható. A mindössze 8,49 milliméter vastag, Samsung Exynos processzor köré épülő jövevény 4,3 hüvelykes, 480x800 képpontos Super AMOLED Plus kijelzőt, 1080p felbontású videók rögzítésére alkalmas 8 megapixeles fő és 2 megapixeles másodlagos kamerát, GPS, WLAN és Bluetooth 3.0+HS modult, digitális iránytűt, 1,2 GHz-es ARM Cortex-A9 processzort és ARM Mali-400 grafikus gyorsítót, 1 GB RAM-ot, 16 vagy 32 GB belső tárhelyet és 1650 mAh kapacitású akkumulátort kapott.

HTC Rhyme: Hivatalosan is

Az Egyesült Államokban debütál, de később Európában is elérhető lesz Bliss néven megismert HTC Rhyme.

A pletykáknak megfelelően HTC Rhyme néven került leleplezésre a korábban Bliss néven megismert „női mobil”, mely a kisebb-nagyobb átalakítások után végül unisex köntösben lesz kapható. A tajvani gyártó persze nem feledkezett el a hölgyekről sem, így a bíborszínben világító hívásindikátor mellett néhány speciális színvariáns és más kiegészítők is kiadásra kerülnek. Az Android 2.3 Gingerbread alapokon nyugvó és Sense 3.5 kezelőfelülettel érkező jövevény 3,7 hüvelykes 480x800 képpontos kapacitív multitouch érintőkijelzőt, LED villanóval ellátott, 720p felbontású HD anyagok rögzítésére alkalmas 5 megapixeles autofókuszos fő és VGA másodlagos kamerát, GPS, WLAN (802.11b/g/n) és sztereó Bluetooth 3.0 modult, digitális iránytűt, CDMA és EV-DO hálózati támogatást, 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon MSM8655 processzort, 768 MB RAM-ot, 4 GB belső tárhelyet és 1600 mAh kapacitású akkumulátort kapott. Az amerikai Verizon Wireless kínálatában debütáló 117x61x10 milliméteres HTC Rhyme később GSM változatban Európa számára is elérhető lesz.

süti beállítások módosítása