Mobil hírek, érdekességek...

2013.dec.30.
Írta: kirchner Szólj hozzá!

Sajtóképen a Nokia „Normandy”

Hat különböző színárnyalatban is elérhető lesz az Asha termékvonal legújabb tagja.

Az elmúlt hónapok során a Nokia „Normandy” több alkalommal is hallatott magáról, mely során többek között az Android operációs rendszer használata is említésre került. Mindez persze az Amazon megoldásához hasonlóan, végletekig átalakított változatban, ahol a Google valamennyi szolgáltatásának helyét a finn vállalat saját fejlesztése venné át. A készülékről azóta több látványterv is kiszivárgott, most pedig @evleaks jóvoltából valamennyi színárnyalata leleplezésre került. A Lumia 520-hoz hasonló formavilágú készülék hátoldaláról hiányzik a LED villanó, oldalról pedig a kamera gyorsbillentyű, míg megjelenítője alá csupán egyetlen visszatérés gomb került elhelyezésre.

Lumia 630/635 néven érkezik a „Moneypenny”

Méretes kijelzővel és kedvező árcímkével debütálhat a Nokia egyik első, Windows Phone 8.1 platform köré épülő készüléke.

A rendszerint megbízható forrásokból táplálkozó @evleaks állítása szerint a Nokia rövidesen Lumia 630, illetve Lumia 635 néven dobja piacra a korábban „Monepenny” néven említett készülékét, mely a korábbi források szerint a piac egyik első Windows Phone 8.1 modellje lesz. A két változat közül a nagyobbik sorszámú két SIM fogadására is alkalmas lesz, míg az alacsonyabb sorszámú várhatóan az egykártyás változat lesz, de egyelőre az sem kizárt, hogy a Lumia 620 utódjaként debütál. A „Moneypenny” nagy valószínűség szerint legalább 4,7 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik, mely felbpntása egyelőre kérdéses, de a várható alacsony ára miatt nem kizárt a 480 x 800 képpontos felbontás sem, bár néhány forrás szerint alap HD panel használata sem lehetetlen.

Lumia 625

Galalxy S4 – Swarovski kövekkel

Mindössze háromezer-ötszáz példányban lesz elérhető a Samsung csúcsmodelljének kristályokkal díszített kiadása.

A Samsungtól teljesen megszokott, hogy időnként más műszaki paraméterekkel, vagy épp újracsomagolt változatokban is kiadja készülékeit, mely természetesen nincs másképp a Galaxy S4 kapcsán sem. A Thaiföldön bemutatott Crystal Edition hátlapját Swarovski kristályok díszítik, melyet stilizált hagymavonalak vesznek körül. Az eredeti kiadással minden más paraméterében megegyező, Exynos 5 processzorral szerelt limitált kiadás kizárólag a Samsung boltjaiban érhető el Thaiföldön és ott is csupán 3500 példányban. A Galaxy S4 Crystal Edition más régiókban történő bevezetéséről egyelőre nincs információ.

Érkezik a Galaxy S DuoS 2

A Samsung indiai oldalán bukkant fel a kétkártyás Galaxy S variáns kissé felturbózott változata.

Az utóbbi időben egyre több gyártó követ el „véletlen” hibákat, mely során egy-egy bejelentés előtt álló készülék fotói, adatlapja és olykor várható árazása is kikerül a hivatalos oldalára. Nincs ez másként a rövidesen érkező Galaxy S DuoS 2 készülék kapcsán sem, mely 10 999 rúpia, azaz 39 000 forint körüli árát közvetlenül a Samsung indiai részegységének oldala leplezte le. A 4 hüvelykes, 480 x 800 képpontos kijelzővel, „erősebb és fürgébb” 1,2 GHz-es processzorral, 768 MB RAM-mal, 4 GB belső memóriával, microSDHC kártyahellyel és 1500 mAh kapacitású akkumulátorral érkező Galaxy S DuoS 2 az előzetes információk szerint Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszerrel kerül a boltok polcaira.

Olyannyira létezik a termék, hogy már nálunk is van egy tesztkészülék, hamarosan részletes is megismertetjük vele az értő közönséget.

süti beállítások módosítása