Mobil hírek, érdekességek...

2011.már.11.
Írta: kirchner Szólj hozzá!

Áprilisban érkezhet a fehér iPhone 4

A Concord Securities állítása szerint áprilisban piacra kerülhet az iPhone 4 fehér kiadása.

Ming-Chi Kuo, a Concord Securities piaci elemzője szerint a jövő hónapban piacra kerülhet az iPhone 4 hófehér kiadása is, mely ezidáig gyártási nehézségek miatt nem kerülhetett bevezetésre. A késés hátterében az üveg burkolatot gyártó Lens Technology áll, mely ezidáig képtelen volt kellően vékony, mégis jól fedő fehér réteget felhordani az előlap és hátlap belső felére. A gyártóhoz közeli források szerint csak mostanra sikerült az összeszerelés számára még elfogadható vastagságú, ugyanakkor kellő fedést biztosító festékréteget előállítani, mely az iPhone tartozékok színével is harmonizál. A Concord Securities értesüléseit egyelőre nem erősítette meg az Apple.

Egymilliárd dollárt fizetett a Nokiának a Microsoft?

A Bloomberg állítása szerint a Microsoft több mint egymilliárd dollár előleget fizetett a Nokiának a Windows Phone 7 alapú készülékek fejlesztésének és kezdeti reklámköltségeinek fedezésére.

A Microsoft és a Nokia a februárban megrendezett Mobile World Congress előtt néhány nappal jelentette be stratégiai együttműködési megállapodásukat, melynek pénzügyi részletei a mai napig sem kerültek nyilvánosságra. A Bloomberg állítása szerint azonban Stephen Elop, a Nokia első emberének azon állítása, hogy a megállapodás milliárdokat hozhat cégének, valójában szó szerint is értelmezhető, ugyanis bennfentesek állítása szerint a Microsoft több mint egymilliárd dollár előleget fizet a finn óriás számára a készülékek fejlesztési- és reklámköltségeinek fedezésére. Feltételezések szerint a Microsoft ezért az összegért a Nokia számos szabadalmát is használhatja majd, illetve a két cég a Windows Phone 7 és az Ovi Maps használata miatt egymásnak is fizet majd licencdíjakat. A legalább 5 évere szóló megállapodás részletei hivatalos forrásból egyelőre nem kerültek megerősítésre.

Távozott a RIM marketingigazgatója

Néhány héttel a PlayBook piaci bevezetése előtt távozott a Research In Motion marketingigazgatója.

A The Wall Street Journal értesülései szerint személyes okokra hivatkozva, néhány héttel a PlayBook piaci premierje előtt távozott pozíciójáról Keith Pardy, a Research In Motion marketingigazgatója. A felmondás időzítése mindenképp különesnek tűnik, hiszen a befektetők a QNX alapú internettáblától remélik a nagy iPad kihívó érkezését, mely a vállalati felhasználók számára gyakorlatilag extra konfiguráció nélkül új alapokra helyezheti a biztonságos üzleti kommunikáció élményét. Pardy távozása sokak szerint összefüggésben lehet a készüléket ért első negatív hangvételű kritikákkal, melyek szerint BlackBerry mobiltelefon nélkül a PlayBook gyakorlatilag csak egy félkarú óriás.

süti beállítások módosítása