Hajlított kijelzős lesz a következő iPhone?

Bennfentes értesülések szerint a következő év második felében bemutatandó új iPhone speciális kijelzőt kaphat.

A Bloomberg meg nem nevezett, belsős forrásokra támaszkodva azt írja, hogy a következő iPhone hajlított kijelzővel lép majd piacra. Azt is tudni vélik, hogy mindez 2014 második felében lehet reális. Az Apple azonban kicsit másképp képzeli el ezt a vonalat, mint a többiek, ha hitetünk a pletykáknak, akkor egy olyan megoldáson dolgoznak, ahol az előlapi kijelző kvázi lekanyarodik a telefon széleinél.

Állítólag két méretben is készül majd az új kijelző, a kisebbik 4,7 inches lehet, a nagyobbik5,5 inchesre hízik, ami azt sejteti, hogy két, az eddigieknél nagyobb méretű iPhone léphet piacra. Az Apple új szenzorokat is készít, amelyek képesek érzékelni, hogy milyen erővel nyomjuk meg a kijelzőt, ám hogy ez mire lesz majd jó a hétköznapok során, arról egyelőre nem sokat tudni. Ha azonban abból indulunk ki, hogy ekkora felületen érdemes lesz majd jegyzetelni is, akkor egy ilyen technológia megteremtené a lehetőségét annak, hogy ne kelljen speciális ceruzát használni, hanem bármilyen eszközzel firkálva a telefon képes lenne érzékelni, hogy azt milyen erősen nyomjuk a kijelzőhöz.

Az Apple szóvivője, Natalie Kerris természetesen nem óhajtotta kommentálni az értesüléseket, de nem is tagadta azokat. Elemzők ugyanakkor rámutattak, hogy az Apple a kijelzőméret tekintetében van lemaradva az Android rendszerű versenytársaktól, tehát nem lenne ördögtől való lépés, ha a következő iPhone(ok) a jelenleginél nagyobbra híznának. Már csak azért sem, mert világszinten megfigyelhető trend, hogy a felhasználók annak ellenére is keresik a phablet kategóriába tartozó termékeket, hogy azokat egy kézzel már felettébb macerás használni. Az már most is jól látszik, hogy mivel a Samsung ennek a nagyobb kijelzős kategóriának egyértelműen nyertese, ezért nem érdemes foggal-körömmel ragaszkodni a 4 inches, kompakt mérethez, ha közben reális esély nyílik arra, hogy ezen a területen meg tudja szorongatni az Apple a koreai vetélytársat. Arról nem is beszélve, hogy az LG is kezd magára találni az utóbbi időkben, a két cégnek pedig már van is piacon hajlított kijelzővel szerelt készüléke.