Mobil hírek, érdekességek...

2013.nov.27.
Írta: kirchner Szólj hozzá!

Xplay 3S – két hét múlva

December 2-án debütál a Vivo és a világ első, QHD megjelenítővel szerelt okostelefonja.

A számos pletyka és kémfotó után végül a Vivo is kiküldte a meghívókat a közelgő sajtóeseményére, mely főszereplője az Xplay 3S lesz. Az előzetes információk szerint a készülék legnagyobb dobása az 5,5 hüvelykes, 2560 x 1440 képpontos megjelenítője lesz, a 720p HD megjelenítőknél minden irányban kétszeres mennyiségű pixelt tartalmaz. Az Xplay 3S azonban más téren is igen ígéretesnek tűnik, hiszen f/1,8 fényerejű optikával ellátott kamerával és megemelt órajelű grafikus maggal felvértezett Snapdragon 800 processzorral, 3 GB RAM-mal, 4G LTE modemmel és USB 3.0 csatolófelülettel a fedélzetén érkezik. A december 12-én debütáló készülék európai piaci bevezetésének lehetőségéről egyelőre nincs információ.

Vivo Xplay S3 – további részletek

Négyszeres HD kijezlővel és felturbózott grafikus gyorsítójú Snapdragon 800 processzorral érkezik a Vivo Galaxy Note 3 kihívója.

A számos gyenge próbálkozás után a Samsung tudott elsőként valóban átütő sikert aratni az óriásmobilok piacán, hiszen a kijelző méretéhez képest kompakt és könnyű Galaxy Note a kiemelkedő műszaki paramétereivel könnyedén elcsábította a vásárlókat. Az elmúlt évek során azonban a konkurencia sem ült tétlenül és egyre erősebb kihívókat állított a dél-koreai óriás csúcsmodelljeinek. A Vivo Xplay 3S szintén ebben a szegmensben száll majd ringbe, ráadásul az 5,5 hüvelykes 2560 x 1440 képpontos QHD (Quad-HD – négyszeres HD) kijelzőjével és az f/1,8 fényerejű optikájával, 3 GB operatív memóriájával és 450 helyett 550 MHz-es órajelű Adreno 330 grafikus gyorsítót tartalmazó Snapdragon 800 processzorával minden esélye megvan a sikerre. Pletykák szerint a gyártó semmit sem fog a véletlenre bízni, így a 4G LTE és USB 3.0 támogatás is bekerült a repertoárba.

Hajlított kijelzős lesz a következő iPhone?

Bennfentes értesülések szerint a következő év második felében bemutatandó új iPhone speciális kijelzőt kaphat.

A Bloomberg meg nem nevezett, belsős forrásokra támaszkodva azt írja, hogy a következő iPhone hajlított kijelzővel lép majd piacra. Azt is tudni vélik, hogy mindez 2014 második felében lehet reális. Az Apple azonban kicsit másképp képzeli el ezt a vonalat, mint a többiek, ha hitetünk a pletykáknak, akkor egy olyan megoldáson dolgoznak, ahol az előlapi kijelző kvázi lekanyarodik a telefon széleinél.

Állítólag két méretben is készül majd az új kijelző, a kisebbik 4,7 inches lehet, a nagyobbik5,5 inchesre hízik, ami azt sejteti, hogy két, az eddigieknél nagyobb méretű iPhone léphet piacra. Az Apple új szenzorokat is készít, amelyek képesek érzékelni, hogy milyen erővel nyomjuk meg a kijelzőt, ám hogy ez mire lesz majd jó a hétköznapok során, arról egyelőre nem sokat tudni. Ha azonban abból indulunk ki, hogy ekkora felületen érdemes lesz majd jegyzetelni is, akkor egy ilyen technológia megteremtené a lehetőségét annak, hogy ne kelljen speciális ceruzát használni, hanem bármilyen eszközzel firkálva a telefon képes lenne érzékelni, hogy azt milyen erősen nyomjuk a kijelzőhöz.

Tovább

Xperia L - Android 4.2.2 frissítéssel

Számos újdonságot és rengeteg hibajavítást tartogat az Xperia L legújabb rendszerfrissítése.

A Sony korábbi bejelentésének megfelelően hivatalosan is megérkezett az Xperia L Android 4.2.2 Jelly Bean rendszerfrissítése, mely a maga 700 MB-os méretével is jól érezhetően nem épp egy apró javítócsomag. A PC Companion alkalmazás segítségével telepíthető firmware számos optimizálást és hibajavítást tartalmaz, mely mellett a kameraszoftver továbbfejlesztett automata és sorozatfotó üzemmódot is kínál, a hétre növelt kezdőképernyőkre és képernyőzárra új widgetek is elhelyezhetőek, frissültek a média alkalmazások is, valamint egy új virtuális gombsor is elérhetővé vált.

A 128,7 x 65 x 9,7 milliméteres és 137 grammos Xperia L 4,3 hüvelykes, 480 x 800 képpontos kijelzőt, 720p felbontású HD videók rögzítésére alkalmas 8 megapixeles fő és VGA előlapi kamerát, 21/5,76 megabites HSPA+ hálózati támogatást, 1,2 GHz-es kétmagos Qualcomm MSM8230 processzort, 1 GB RAM-ot, microSDHC kártyával bővíthető 8 GB belső tárhelyet és 1750 mAh kapacitású akkumulátort kapott.