Snapdragon 855-tel jön az Xperia XZ4 is

Az AnTuTu adatbázisában bukkant fel igen impozáns pontszámmal, de úgy tudni, hogy a CES-en még nem mutatják be.

Noha a Sony hagyományosan tart sajtóeseményt Las Vegasban a január elején esedékes CES-en, mégis úgy tudjuk, hogy a következő Xperia csúcsmodell bemutatóját inkább átviszik a február végén megrendezett MWC-re, noha a korábbi években ez nem mindig volt így. Úgyhogy a soron következő zászlóshajó, aminek a neve nagyon nagy valószínűséggel XZ4 lesz, még hivatalosan ugyan nem létezik, de már láthatóan tesztelik, mert az AnTuTu adatbázisában felbukkant egy eddig ismeretlen Sony telefon és rögtön gurított 395 ezer pontot, ami kiemelkedően sok.

Egyelőre annyit tudunk a közeljövőben megjelenő szörnyről, hogy a legfrissebb Qualcomm chipset, a Snapdragon 855 dorombol majd benne, kap egy igencsak hosszúkás, 21:9 arányú kijelzőt, amibe nem fog belepiszkítani semmi, nem lesz notch, nem lesz kameraluk. Ha minden jól megy, akkor visszakerül a 3,5 mm-es jack csatlakozó - ennek elhagyásáért igencsak túlfűtött kommenteket kapott a gyártó, lesz gyorstöltés és ez lehet az első Sony, aminek a hátlapjára három kamera is kerül. Úgy néz ki, hogy kamerás fronton egyébként is ez a 2019-es trend, a Sony pedig most talán nem csak egy éves késéssel követi a változásokat, hanem a kurrens modellekben kurrens megoldásokkal találkozhatunk.

A japán gyártó mobilos részlegének irtó nagy szüksége lenne egy jól sikerült csúcsmodellre még akkor is, ha egyébként az már tisztán látszik, hogy nem az okostelefonos iparág fogja felrántani a Sony eladásait, ugyanakkor presztízs okok miatt fontos lenne, hogy legyen egy olyan kínálatuk, amely miatt nem kell szégyenkezniük, még ha (hasonlóan az LG-hez) már valószínűleg lemondtak arról, hogy a nagy gyártók között tartsák őket számon. Ugyanakkor viszont az is látszik, hogy nem érdemes (és nem is illik) beszántani a mobilos üzletágat, hiszen például pont a Sony a saját újdonságain keresztül tudja bemutatni a partnereinek is az általuk gyártott kameramodulok tudását (igen sok másik cég ugyanis Sony szenzorokat használ), valamint a kijelzővel kapcsolatos fejlesztéseiket is. Ráadásul ha a Sony is ökoszisztémában gondolkodik (és természetesen ez így van), akkor annak része az okostelefon is, amivel összekapcsolhatóak a fitnesz, az okosotthon és a multimédiás eszközök is, nem is beszélve a PlayLinkről.

Címkék: sony, xperia