Bemutatkozott a Honor Play 8A

Minden stimmel, amit eddig sejtettünk, csak a név nem: az újdonság Honor Play 8A néven mutatkozott be.

 

A hírközlési és engedélyeztetési hatóságoknál már többször felbukkant a JAT-AL00, JAT-TL00 és JAT-L29 kódszámú Honor modell, ami a várakozásokkal ellentétben Honor Play 8A néven mutatkozott be Kínában. Hogy pontosan miért került a megnevezésbe a Play kitétel, nem tudjuk, de legalább a specifikáció papírforma szerint alakult. Hacsaknem a Xiaomi Playre utal, ami szintén a 12 nanométeres MediaTek Helio P35-ös szettjével dolgozik, csak eggyel több gigabájt RAM-mal. A Honor Play 8A ugyanis csak 3-mat kapott a 32 vagy 64 GB belső tárhely mellé.


A Honor Play 8A egy-egy kamerával dolgozik mindkét oldalon, a főszenzor egy 13 megapixeles, f/1.8 apertúrájú, fázisérzékelő autofókusszal támogatott egység, míg a csepp alakú szenzorszigeten egy 8 megapixeles szelfikamera nyaral. Ez egy 6 hüvelykes, HD+ felbontású IPS panelba lóg bele, amit 156,28 x 73,5 x 8 milliméteres és 150 grammos, műanyaggal borított, fémvázas házba építettek. Ujjlenyomat-olvasó nincs, helyette arcazonosítás van.


A 3000 mAh-s akkumulátort Type-C USB keresztül gyorsított tempóban is lehet tölteni, bár a teljesítményt egyelőre nem határozták meg. A WiFi 802.11a/b/g/n/ac szabványon csatlakozik, és ránézésre úgy tűnik, 3,5 milliméteres jack port is jutott. Az Android 9-re épülő, EMUI 9-cel futó készülék Kínában 33 és 36 ezer forintért lesz megvásárolható, ami - illetve a specifikáció is - jóval a Xiaomi Play alá pozicionálja az eszközt.

Címkék: honor