11 millió iPhone-akksit cserélt az Apple tavaly

Ez sokszorosa a korábbi évek számainak, az akkumulátor-csere programot sokkal több felhasználó választotta az új eszköz helyett.


Úgy látszik, hogy az iPhone XS, XS Max és XR készülékekkel kapcsolatban nem felel meg a vártaknak a vásárlói lelkesedés, az eredeti tervekhez képest többször is csökkentették már a legyártandó darabszámot, noha teljesen konkrét adatokat nem árul el az Apple. A háttérben nem csak a magas ár és a karcsúnak tűnő innovációs csomag állhat, hanem az is, hogy a kedvezményes akkumulátor-csere programból adódóan sokan ki tudták cserélni öreg, elhasználódó akkumulátoraikat a régebbi eszközökön. 11 millió iPhone kapott az Apple keze által új telepet tavaly, ami a korábbi évek 1-2 milliós átlagjához képest elképesztően magas érték.

 

Aki esetleg nem emlékezne a korábbi hírekre: az Apple csendben, szoftverfrissítés mellékhatásaként korlátozta a régebbi termékek teljesítményét, hogy ne legyen annyira feltűnő az akkumulátorok feszültségingadozása és egyéb elhasználódásból eredő teljesítményromlása, így nem csak az üzemidőn, de a sebességen is lehetett érezni a folyamatos gyengülést, a lebuktatást végül benchmark-szoftverek érték el. Rengeteg perrel nézett szembe a cég ebből adódóan, ekkor kényszerültek rá, az eredetileg 80 dolláros akkumulátorcserét 29 dollárért adják a garanciaidőn túli eszközökre.

Címkék: apple