Okostelefon hírek, érdekességek...

Ez a blog áttekintést nyújt a mobiltelefon történetéről, elterjedéséről, hazai szolgáltatókról és telefonálási szokásainkról, új megjelenésekről, hírek, érdekességek, leírások stb...

Hirdetés


Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Hirdetés


Hirdetés


Linkblog

Pagerank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás toplista

Bemutatkozott a Galaxy Grand Neo

2014.01.30. 01:38 kirchner

A várakozásoknak megfelelően hivatalosan is bejelentésre került a Galaxy Grand Neo, mely hatalmas méretével és relatíve alacsony árával próbál hódítani. Az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszert futtató készülék technikai fronton átlagosnak nevezhető, hiszem 5 hüvelykes megjelenítője mindössze 480 x 800 képpontból építkezik, mely mellé 5 megapixeles fő és VGA előlapi kamerát, 1,2 GHz-es négymagos processzort, 1 GB RAM-ot, 8 GB belső memóriát és 2100 mAh kapacitású akkumulátort kapott. A Grand Neo piaci premierjére már a bejelentés napján sor került, legalábbis néhány holland online áruház 260 euró, vagyis 78 000 forint ellenében azonnal szállítja a Samsung legújabb óriását.

tovább »

Ilyen lesz a Galaxy S5?

2014.01.23. 13:39 kirchner

Egy valószínűleg felső mezőnybe szánt készülékének formatervét védette le a Samsung.

Az iPhone klónok áradatát megelégelve az Apple világszerte szabadalmi pereket indított a konkurensei ellen, melyet követően egyre nagyobb szerep jutott a dizájnszabadalmaknak. A legtöbb gyártóhoz hasonlóan a Samsung is igyekszik maximálisan bebiztosítani a fejlesztés alatt álló készülékeinek „egyediségét”, hiszen a oltalom alatt álló formatervek megsértőit könnyen ki lehet tiltani a piacról. Az Übergizmo feltételezései szerint az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala által „D697,886 S” azonosítóval bejegyzett formaterv nagy valószínűség szerint a Galaxy S5 vonalvezetését írja le, mely túlságosan egyedinek ezúttal sem nevezhető. Hogy a dél-koreai vállalat csúcsmodellje valóban ilyen lesz-e vagy sem, azt még nem tudni, hiszen az előző generáció is legalább három variációban készült.

Márciusban debütál a Galaxy S5

2014.01.15. 15:29 kirchner

A Samsung egyik vezetője szerint nem a Mobile World Congress alkalmával mutatkozik be az S-széria legújabb tagja.

A Galaxy S5 premierjének közeledtével egyre több pletyka kapott szárnyra a készülék műszaki paramétereivel kapcsolatban, mely kapcsán 2560 x 1440 képpontos QHD kijelző, 64 bites nyolcmagos processzor, illetve fémes burkolat használata is szóba került. A hivatalos premier időpontjáról azonban még a gyártó igazgatótanácsából is egymásnak ellentmondó információk érkeztek, hiszen míg két hete a februári Mobile World Congress került említésre, addig a legfrissebb beszámolók már márciusi leleplezést említenek. Az S-szériás csúcsmodell várhatóan egy New Yorkban megrendezésre kerülő „Unpacked” rendezvény során kerül leleplezésre, mellyel párhuzamosan valószínűleg egy londoni sajtóesemény is megrendezésre kerül. A Samsung természetesen a barcelonai rendezvényre is tartogat meglepetéseket, mely talán épp az első Tizen-alapú készülék lesz.

BlackBerry – zömében teljes gombsorral

2014.01.09. 02:13 kirchner

A BlackBerry készülékek hosszú éveken át a kényelmes QWERTY gombsorukkal csábították el a vásárlókat, ám az érintőkijelzők térnyerésével a kanadai gyártó korábbi vezérigazgatója is stratégiai váltásra szánta el magát. Az érintőkijelzős mobilok „erőltetésével” a BlackBerry pillanatok alatt a csőd szélére került, éppen ezért nem meglepő, hogy John Chen, az új vezérigazgató egészen más utat választott. A Bloomberg számára adott interjújában megerősítette, hogy az idei termékpalettának a Kanadában fejlesztett csúcskategóriás modelljei egytől-egyig teljes gombsorral rendelkeznek majd, de a Foxconn által készített alsó és középkategóriás mobilok között kizárólag érintőkijelzőt felvonutltató megoldások is szerepelnek.

Sajtóképen a Nokia „Normandy”

2013.12.30. 19:02 kirchner

Hat különböző színárnyalatban is elérhető lesz az Asha termékvonal legújabb tagja.

Az elmúlt hónapok során a Nokia „Normandy” több alkalommal is hallatott magáról, mely során többek között az Android operációs rendszer használata is említésre került. Mindez persze az Amazon megoldásához hasonlóan, végletekig átalakított változatban, ahol a Google valamennyi szolgáltatásának helyét a finn vállalat saját fejlesztése venné át. A készülékről azóta több látványterv is kiszivárgott, most pedig @evleaks jóvoltából valamennyi színárnyalata leleplezésre került. A Lumia 520-hoz hasonló formavilágú készülék hátoldaláról hiányzik a LED villanó, oldalról pedig a kamera gyorsbillentyű, míg megjelenítője alá csupán egyetlen visszatérés gomb került elhelyezésre.