Mobil hírek, érdekességek...

2011.jan.08.
Írta: kirchner Szólj hozzá!

WP7: Száz új alkalmazás naponta

A Microsoft első embere Las Vegasban beszélt a Windows Phone 7 eredményeiről és a közelgő frissítésekről.

Steve Ballmer, a Microsoft első embere a CES 2011 alkalmával számolt be a Windows Phone 7 platform és a kapcsolódó alkalmazásbolt eredményeiről, illetve a várható frissítésekről. A cégvezető állítása szerint a Windows Phone 7 Marketplace már több mint 5500 szoftvert kínál letöltésre, ráadásul a naponta 100 új alkalmazással bővülő katalógusból minden második vásárló napi szinten legalább egyet letölt. A platform első frissítése még ebben a hónapban elérhető lesz, mely többek között a sokak által hiányolt vágólap funkciót is tartalmazza majd.

Spriiing Smile: Android és QWERTY

Thaiföldön és Ausztráliában debütál a svéd Spriiing Design által tervezett és a kínai Huawei által gyártott Android mobil.

Teljes QWERTY gombsorral és fekvő kijelzővel szerelt Android 2.1 alapú készüléket mutatott be a svéd Spriiing Design, mely sorozatgyártását a kínai Huawei végzi. Az elsőként Thaiföldön és Ausztráliában megjelenő jövevény 2,6 hüvelykes, 320x240 képpontos érintőkijelzőt, teljes billentyűzetet, 3 megapixeles kamerát, 512 MB ROM-ot, 256 MB RAM-ot, microSDHC kártyafoglalatot és 528 MHz-es Qualcomm MSM7225 processzort kapott. Az Android 2.1 alapokon nyugvó készülék később más piacokon is bevezetésre kerülhet, de pontos részletekről egyelőre nem esett szó.

Nokia 3700 Classic: Íves burkolatot kapott volna

Íves burkolatba csomagolt készülék piaci bevezetését tervezte a finn gyártó is, ám az sosem került forgalomba.

A Google Nexus S kapcsán az egyik legizgalmasabb dizájnelem a hajlított előlap lehet, mely alatt a megjelenítő ugyan teljesen hagyományos kialakítású, de a trükk így is hatásos. Az íves telefonok ötlete azonban egyáltalán nem a Samsung vagy a Google fejéből pattant ki, hiszen korábban a Motorola Z8 és Z10 is enyhén ívelt volt, illetve az alant látható videó tanúsága alapján a Nokia is eljátszadozott a gondolattal. A finn gyártó reklámfilmjében szereplő Nokia 3700 Classic az arc vonalaihoz illeszkedő vonalvezetéssel, aktív zajszűréssel és GPS-alapú navigációs megoldásokkal is bírt volna, ám valamiért mégis törlésre került. A jövevény teljes adatalapja nem ismert, de valószínűleg a Series 40 modellek elemeiből építkezett volna.

süti beállítások módosítása