Snapdragon 675-tel várható a Redmi Note 7 Pro

A kialakítás és megjelenés valószínűleg marad, de a kamerát és a lapkakészletet is cseréli a Xiaomi az erősebb modell esetében.

Két poszt is feltűnt a Weibón, mindkettő megegyező információkat szolgáltat a várhatóan nemsokára bemutatásra kerülő Redmi Note7 Próról. A formaterv és kialakítás valószínűleg marad, a Xiaomi azonban erősebb szettet és eltérő gyártmányú, de megegyező képességű szenzort épít a Redmi Note 7 komolyabb kiszerelésébe. A gyártó tervei szerint valamikor februárban kerülhet forgalomba a Pro variáns.

Ami annyiban lesz próbb, hogy az eleve nem idejétmúlt 14 nanométeres Snapdragon 660-as szettet a Qualcomm új, kifejezetten erős, 11 nanométeres lapkakészletére cserélik. A Snapdragon 675 szintén 2+4 maggal dolgozik DinamIQ koncepció szerint, két maximum 2 GHz-es teljesítménycentrikus Kryo 460 Gold maggal és négy 1,8 GHz-es Kryo Silver maggal. Az árcédulán kívül a 48 megapixeles szenzor sem lesz ugyanaz, a Samsung megoldása helyett a Pro verzió a Sony megegyező felbontású, IMX586-os modulját használja, mindezért pedig elvileg 58-62 ezer forint körüli összeget fog elkérni.

Címkék: redmi