Mobil hírek, érdekességek...

2014.jan.30.
Írta: kirchner Szólj hozzá!

Bemutatkozott a Galaxy Grand Neo

A várakozásoknak megfelelően hivatalosan is bejelentésre került a Galaxy Grand Neo, mely hatalmas méretével és relatíve alacsony árával próbál hódítani. Az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszert futtató készülék technikai fronton átlagosnak nevezhető, hiszem 5 hüvelykes megjelenítője mindössze 480 x 800 képpontból építkezik, mely mellé 5 megapixeles fő és VGA előlapi kamerát, 1,2 GHz-es négymagos processzort, 1 GB RAM-ot, 8 GB belső memóriát és 2100 mAh kapacitású akkumulátort kapott. A Grand Neo piaci premierjére már a bejelentés napján sor került, legalábbis néhány holland online áruház 260 euró, vagyis 78 000 forint ellenében azonnal szállítja a Samsung legújabb óriását.

Tovább

Ilyen lesz a Galaxy S5?

Egy valószínűleg felső mezőnybe szánt készülékének formatervét védette le a Samsung.

Az iPhone klónok áradatát megelégelve az Apple világszerte szabadalmi pereket indított a konkurensei ellen, melyet követően egyre nagyobb szerep jutott a dizájnszabadalmaknak. A legtöbb gyártóhoz hasonlóan a Samsung is igyekszik maximálisan bebiztosítani a fejlesztés alatt álló készülékeinek „egyediségét”, hiszen a oltalom alatt álló formatervek megsértőit könnyen ki lehet tiltani a piacról. Az Übergizmo feltételezései szerint az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala által „D697,886 S” azonosítóval bejegyzett formaterv nagy valószínűség szerint a Galaxy S5 vonalvezetését írja le, mely túlságosan egyedinek ezúttal sem nevezhető. Hogy a dél-koreai vállalat csúcsmodellje valóban ilyen lesz-e vagy sem, azt még nem tudni, hiszen az előző generáció is legalább három variációban készült.

Tovább

Márciusban debütál a Galaxy S5

A Samsung egyik vezetője szerint nem a Mobile World Congress alkalmával mutatkozik be az S-széria legújabb tagja.

A Galaxy S5 premierjének közeledtével egyre több pletyka kapott szárnyra a készülék műszaki paramétereivel kapcsolatban, mely kapcsán 2560 x 1440 képpontos QHD kijelző, 64 bites nyolcmagos processzor, illetve fémes burkolat használata is szóba került. A hivatalos premier időpontjáról azonban még a gyártó igazgatótanácsából is egymásnak ellentmondó információk érkeztek, hiszen míg két hete a februári Mobile World Congress került említésre, addig a legfrissebb beszámolók már márciusi leleplezést említenek. Az S-szériás csúcsmodell várhatóan egy New Yorkban megrendezésre kerülő „Unpacked” rendezvény során kerül leleplezésre, mellyel párhuzamosan valószínűleg egy londoni sajtóesemény is megrendezésre kerül. A Samsung természetesen a barcelonai rendezvényre is tartogat meglepetéseket, mely talán épp az első Tizen-alapú készülék lesz.

BlackBerry – zömében teljes gombsorral

A BlackBerry készülékek hosszú éveken át a kényelmes QWERTY gombsorukkal csábították el a vásárlókat, ám az érintőkijelzők térnyerésével a kanadai gyártó korábbi vezérigazgatója is stratégiai váltásra szánta el magát. Az érintőkijelzős mobilok „erőltetésével” a BlackBerry pillanatok alatt a csőd szélére került, éppen ezért nem meglepő, hogy John Chen, az új vezérigazgató egészen más utat választott. A Bloomberg számára adott interjújában megerősítette, hogy az idei termékpalettának a Kanadában fejlesztett csúcskategóriás modelljei egytől-egyig teljes gombsorral rendelkeznek majd, de a Foxconn által készített alsó és középkategóriás mobilok között kizárólag érintőkijelzőt felvonutltató megoldások is szerepelnek.

süti beállítások módosítása