A Samsung lukasztotta ki először a kijelzőt

A Honor csak megszellőztette, a Samsung viszont be is mutatta a kameralyukkal ellátott mobilt, amit egyébként tripla hátlapi kamera is jellemez. Kínában már előrendelhető.

Kijelzőbe épített kameralyukakról ma már volt szó, a Honor viszont csak a december végi, kínai bemutató előtt tartott egy hivatalos előzetest, a Samsung viszont bemutatta a Galaxy A8s-t, az Infinity-O fantázianevű koncepció első megvásárolható termékét. A felső-középkategóriás mobilba Snapdragon 710 chipset került bele 6 vagy 8 GB RAM-mal és 128 GB-os belső tárolóval, ami microSD-vel akár további 512 GB-tal bővíthető.

A 6,4 hüvelykes képátlójú megjelenítő 1080 x 2340 pixeles, 19,5:9-es kijelzőaránnyal, Super AMOLED helyett azonban IPS technológiával. Körülbelül 84,5%-os a kijelző/előlap arány, 6,7 milliméteres a kameralyuk, a hangszóró értelemszerűen a felső kávába került. Jack csatlakozót sajnos hiába keresünk az oldalkereten.


A hátlapi főkamera egy 24 megapixeles szenzorral és f/1,7-es apertúrájú optikával ellátott páros, emellett egy 10 megapixeles telefotó lencse kapott helyet, f/2,4-es apertúrával. A harmadik kizárólag mélységinfókkal látja el a rendszert, egyébként 5 megapixeles és f/2,2-es. Természetesen alatta az ujjlenyomat-olvasó látható, és van egy aprócska vaku is. Előre 24 megapixeles szelfikamera jutott.



Az akkumulátor 3400 mAh-s, gyorstöltésre felkészítve, USB-C csatlakozóval. Egyelőre Android 8.1 Oreo rendszerrel futtatja a Samsung Experience felületet, rövidesen azonban Pie alapverzióra vált. Fekete, szürke és kék színekben előjegyezhető Kínában december 21-ig, ára viszont sajnos még nincs.