Mobil hírek, érdekességek...

2011.sze.30.
Írta: kirchner Szólj hozzá!

Újabb leépítéseket jelentett be a Nokia

Még az év vége előtt felszámolja romániai gyárát a Nokia, mely 2200 fő elbocsátását jelenti, melyet jövőre egy újabb 1300 fős leépítés követhet.

Újabb 3500 fős leépítést jelentett be a Nokia, mely első állomása Románia lesz, ahol a németországi Bochumból áttelepített gyáregység végleg felszámolásra kerül. A 2200 alkalmazottat foglalkoztató kolozsvári szerelőcsarnok bezárása részben a Nokia piaci részesedésének jelentős visszaesése miatt vált szükségessé, másrészt logisztikai szempontból is egyszerűbbnek tűnik az ázsiai régiók helyi telephelyekről történő kiszolgálása.

Stephen Elop, a Nokia vezérigazgatója szerint jövőre a helymeghatározási szolgáltatások divíziója is teljes egészében átszervezésre kerül, mely központja Berlinben lesz, és ezzel együtt a Bonn melletti kutatóközpont is felszámolásra kerül. A digitális térképekkel és a kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozó részleg átalakítása összesen 1300 fő leépítését jelenti. A finn gyártó közölte, hogy felülvizsgálja a finnországi, magyarországi és mexikói, azaz a három legfontosabb gyáregységének hosszútávú szerepét is, mely jövőre további elbocsátásokat vonhat maga után. A 2000-ben megnyitott komáromi szerelőcsarnok jelenleg több mint 5000 alkalmazottat foglalkoztat.

Galaxy S II – a tízmillión is túl

Április óta több mint tízmillió példányban talált gazdára a Super AMOLED Plus kijelzővel szerelt karcsú Samsung mobil.

A dél-koreai gyártó közleménye szerint az áprilisi premier óta több mint 10 millió példányban talált gazdára a Samsung i9000 Galaxy S II, mely már csak annak fényében is kiemelkedő teljesítmény, hogy a jövevény az Egyesült államokban egyelőre nem is kapható. A mindössze 8,49 milliméter vastag, Samsung Exynos processzor köré épülő jövevény 4,3 hüvelykes, 480x800 képpontos Super AMOLED Plus kijelzőt, 1080p felbontású videók rögzítésére alkalmas 8 megapixeles fő és 2 megapixeles másodlagos kamerát, GPS, WLAN és Bluetooth 3.0+HS modult, digitális iránytűt, 1,2 GHz-es ARM Cortex-A9 processzort és ARM Mali-400 grafikus gyorsítót, 1 GB RAM-ot, 16 vagy 32 GB belső tárhelyet és 1650 mAh kapacitású akkumulátort kapott.

süti beállítások módosítása