Mobil hírek, érdekességek...

2011.okt.21.
Írta: kirchner Szólj hozzá!

Windows Phone – olcsóbb és csúcsmodellekre is

Jövőre felére csökkenthet a Windows Phone mobilok gyártásköltsége, ám jóval fejlettebb modellekre is számítani lehet.

A Microsoft tervei szerint jövőre 200 dollár alá csökkenhet a legolcsóbb Windows Phone modellek gyártásköltsége, mely révén jóval szélesebb vásárlórétegek célbavételére is lehetőség nyílik. Az első készülékek 400 dollár feletti előállítási költsége a kötelezően előírt 480x800 képpontos érintőkijelzőnek, minimum 5 megapixeles kamerának és a legalább 8 GB belső tárolókapacitásnak volt betudható, ám a komponensárak gyors eróziójával a mobiltelefonok gyártási költsége jelentősen lecsökkenhet. Az Android platform agresszív térhódítását azonban még az ennél is jóval olcsóbban, 100 dollár körüli áron piacra dobott készülékek segítették, melyet úgy tűnik, hogy a Microsoft 2012-ben sem kíván megcélozni.

Természetesen a szabadalomsértések miatti licencdíjak megfizettetésével a Google partnerei is áremelésekre kényszerülhetnek, miközben a legfrissebb információk szerint a Windows Phone „Tango” változata már jóval olcsóbb, 320x480 képpontos kijelzővel is beéri majd. A szoftveróriás azonban nem csak a legalsó, hanem a legfelső szegmensben is hódítani szeretne. A Windows Phone „Apollo” változat a pletykák szerint már többmagos processzorok és akár 720x1280 képpontos megjelenítők kezelésére is alkalmas lesz, vagyis specifikációs fronton is ringbe száll a legjobban felszerelt Android-alapú modellekkel is.

Száz dollárnyi kárpótlás a BlackBerry hibákért

A Research In Motion száz dollár értékű alkalmazást kínál kárpótlásul a több napos BlackBerry rendszerhibákért.

A Research In Motion számára igazi rémálom lehetett az elmúlt hét, hiszen egy központi switch meghibásodása miatt a biztonságos levelezés, internetelérés és a BBM csevegőszolgáltatás is részben vagy teljes egészében használhatatlanná vált Európában, Közel-Keleten, Indiában és Afrikában (EMEIA) egyaránt. A kanadai gyártó természetesen igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a 12 év alatt felépített ügyfélbizalom ne szenvedjen csorbát, így a cégvezető hivatalos elnézéskérését követően az üzembiztonsági előírásokkal kapcsolatos agresszív változtatások és egy 100 dollár értékű alkalmazáscsomag is bejelentésre került.

A következő hetek során valamennyi érintett ügyfél ingyen töltheti le a SIMS 3, Bejeweled, N.O.V.A., Texas Hold'em Poker 2, Bubble Bash 2 játékokat, illetve a Photo Editor Ultimate, DriveSafe.ly Pro, iSpeech Translator Pro, Drive Safe.ly Enterprise, Nobex Radio Premium, Shazam Encore és Vlingo Plus: Virtual Assistant alkalmazásokat, mely mellett az üzleti előfizetők számára egy hónapos prémium ügyfélszolgálat is aktiválásra kerül. A fenti szoftvercsomag eléréséről a RIM hivatalos értesítést is küld, melyet követően 4 hét áll majd rendelkezésre az alkalmazások letöltésére.

süti beállítások módosítása