Mobil hírek, érdekességek...

2011.dec.01.
Írta: kirchner Szólj hozzá!

Alcatel OT-918 – két SIM és Gingerbread

Rövidesen piacra kerül az Alcatel alacsonyabb árfekvésű, két hálózat egyidejű kezelésére is alkalmas okostelefonja.

Már a gyártó hivatalos termékoldalán is felbukkant a Bluetooth SIG által néhány hete leleplezett Alcatel One Touch 918D, mely néhány héten belül a boltok polcaira is kerülhet. A két hálózat egyidejű kezelésére alkalmas készülék érdekessége, hogy mindkét SIM segítségével lehetővé teszi a 3G hálózatok elérését, mely révén kategóriájában kiemelkedő ajánlatot jelent. Az Android 2.3 Gingerbread alapokon nyugvó okostelefon más téren teljesen átlagosnak mondható, hiszen 3,2 hüvelykes, 320x480 képpontos kapacitív multitouch érintőkijelzőt, 3,2 megapixeles kamerát, GPS, WLAN és Bluetooth 3.0 modult, valamint FM rádiót kapott. Az egyelőre ismeretlen üzemidejű akkumulátorral felvértezett, 123 grammos Alcatel One Touch 918D pontos ára egyelőre nem ismert, de minden bizonnyal az alacsonyabb árszegmensben landolhat.

Készül a Nokia N9 új szoftver

Átdolgozott kameraszoftverrel és frissített galériával érkezik az új Nokia N9 firmware.

A Nokia gőzerővel dolgozik az első – és valószínűleg utolsó – MeeGo Harmattan-alapú készülékének második szoftverfrissítésén, mely a számos kisebb-nagyobb hibajavítás, új virtuális gombok és a Nokia Pure betűtípusra való áttérés mellett néhány fontosabb újdonságot is tartalmaz. A legjelentősebb változás a kameraszoftver kezelőfelületét érte, mely többek között a villanó összes üzemmódját egyszerre teszi elérhetővé a kényelmesebb váltogatás érdekében. Az Engadget értesülései szerint a galéria egyik új szolgáltatása az arcfelismerés lehet, mely mellett új színprofilok kiválasztására is lehetőség nyílik. A Nokia N9 PR1.2-es jelzésű szoftverének kiadási időpontja egyelőre nem ismert.

ICS frissítést kapnak az Optimus csúcsmodellek

Elsőként az Optimus sorozat négy legerősebb tagja számára lesz elérhető az Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

A kisebbik dél-koreai gyártó hivatalosan Facebook oldalán olvasható bejegyzés szerint első körben az Optimus 2X, Optiumus Black, Optimus 3D és Optimus LTE csúcsmodellek számára lesz elérhető az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerfrissítés. A firmware érkezésének időpontja egyelőre nem ismert, de a pontos ütemterv várhatóan már decemberben elérhető lesz, mely szintén a Facebook oldalon kerül kiadásra. Az LG az Optimus sorozat többi tagját is górcső alá veszi hogy alkalmasak-e az Android 4.0 futtatására, így lehetséges, hogy a decemberi, végleges lista a fent nem említett készüléket is tartalmazni fog.

süti beállítások módosítása