Mobil hírek, érdekességek...

2011.dec.09.
Írta: kirchner Szólj hozzá!

Eladja Vertu üzletágát a Nokia

A Financial Times értesülései szerint a Nokia rövidesen megválik luxusmobil üzletágától.

A Financial Times értesülései szerint a Nokia a Goldman Sachs segítségét kérte a méregdrága luxusmobiljairól ismert Vertu üzletágának értékesítéséhez. A leányvállalat pontos értéke egyelőre nem ismert, de a Reuters szerint a részleg éves szinten 268 és 402 millió dollár közötti árbevételt tudott felmutatni, de a tiszta nyeresége ennek csupán a töredéke. A drágakövekből, bőrből, nemesfémekből és más exkluzív anyagokból építkező modellek iránti kereslet továbbra is magas, ám a 90 márkabolt és a kapcsolódó telefonos szolgáltatások fenntartási költsége túlságosan is magasnak tűnik. A Vertu eladását követően a Nokia az okostelefonok piacára kíván fókuszálni, mely alapjait a jövőben a Windows Phone platform jelenti.

HTC: 30 százalékos visszaesés

Közel harminc százalékot esett egyetlen hónap alatt a tajvani gyártó bevétele.

A HTC már november második felében bejelentette, hogy a bővülés megtorpanása miatt a vártnál jóval gyengébb karácsonyi szezonra számít, ám a novemberi eredmények nem lassulásra, hanem egyértelmű visszaesésre utalnak. A tajvani gyártó 1,03 milliárd dolláros havi árbevétele 2010 novemberéhez képest 19,6, az előző havi eredményekhez képest pedig közel 30 százalékos visszaesést jelent, mely mellett sajnos a decemberi hónap sem kecsegtet túlságosan pozitív változásokkal. John Strand, a dán Strand Consult alapítója és vezető elemzője szerint míg az Apple ügyfelei az egyértelműen kommunikált új szolgáltatások ismeretében szinte vágynak az újabb iPhone modellekre, addig a HTC szerteágazó termékpalettája esetén közel sem ennyire egyértelmű a helyzet, ugyanis a legtöbb vásárló számára nagyon nehezen látható, hogy pontosan milyen új funkciókkal és előnyökkel is járhat a készülék frissítése.

Újabb fotón a Motorola Droid 4

Ismét kamerák előtt pózolt a Motorola Droid RAZR teljes QWERTY gombsorral szerelt változata.

A hivatalos premier időpontja továbbra sem ismert, de az amerikai Verizon Wireless egy fotó erejéig megmutatta az okostelefon palettájának következő ékkövét, mely az Egyesült Államokban Droid 4 néven debütálhat. A rendkívül kecses Droid RAZR alapjaiból építkező készülék egyik legfontosabb újítása az ötsoros QWERTY gombsor használata lehet, mely hosszabb szöveg írásakor remek segítség lehet. Más téren a jövevény műszaki paraméterei szinte semmit sem változtak, vagyis 4 hüvelykes, 540x960 képpontos kijelzőt, 1,2 GHz-es kétmagos processzort és 4G LTE átviteli képességet kapott.

süti beállítások módosítása