Mobil hírek, érdekességek...

2011.feb.11.
Írta: kirchner Szólj hozzá!

Kisebb és olcsóbb iPhone várható?

A Bloomberg állítása szerint egy kisebb és olcsóbb iPhone variáns érkezése várható.

A Bloomberg állítása szerint az Apple egy kisebb és olcsóbb iPhone variánson dolgozik, mely elsődleges célja az alacsonyabb árfekvésű Android modellek térnyerésének visszaszorítása lehet. A meg nem nevezett forrásokra támaszkodó beszámoló szerint az új készülék kártyafüggetlen ára valahol nettó 200 dollár körül kezdődhet, mely a gyártó jelenlegi árpolitikájával nehezen egyeztethető össze. A Bloomberg szerint a prémium szegmens és a mobiltelefonok eladásából származó haszon jelentős részét birtokló Apple az Android platform további térnyerését csak árversennyel lesz képes meggátolni, hiszen a fejlődő világ piacai számára a jelenlegi iPhone gyakorlatilag elérhetetlen.

 

Áprilisban érkezik az Android 2.4

A kétmagos processzorral szerelt internettáblák számára fejlesztett alkalmazások futtatására is alkalmas lesz a Gingerbread platform frissítése.

A Pocket-lint értesülései szerint a Google áprilisban tervezi az Android 2.4 platform bemutatását, mely várhatóan továbbra is Gingerbread néven lesz majd elérhető. Az oldal állítása szerint az új platform elsődleges célja, hogy az egymagos processzorral szerelt okostelefonokon is lehetővé tegye a kétmagos, Android 3.0 Honeycomb alapú internettáblák számára fejlesztett alkalmazások futtatását, mely az Android 2.3 esetén még nem megoldott. Az Android 2.4 valószínűleg a ViewSonic ViewPad 4 fedélzetén fog debütálni, de a CES alkalmával bemutatott Sony Ericsson Arc kapcsán is hallani lehetett már az új Google operációs rendszer használatáról.

 

Készül a Samsung Corby II

A Samsung hivatalos oldalán is felbukkant a telt színekkel operáló, fiatalos Corby sorozat legújabb tagja.

Rövid időre a gyártó hivatalos oldalán is felbukkant a fiatalos Corby sorozat legújabb tagja, a várhatóan szintén telt színekkel operáló Corby II. A jövevény teljes specifikációja egyelőre nem ismert, de a 240x320 képpontos érintőkijelző, a TouchWiz kezelőfelület és a zárt platform használata már biztosnak tűnik. A fiatalos készülék három, piaci igények és rádiós átíveli megoldások szerint átalakított változatban lesz elérhető, méghozzá S3850, S3850L és S3853 sorszámokkal. A Samsung Corby II premierjének időpontja egyelőre nem ismert.

süti beállítások módosítása