Mobil hírek, érdekességek...

2011.feb.19.
Írta: kirchner Szólj hozzá!

NFC modullal jön a legtöbb új BlackBerry

Jim Balsillie, a RIM első embere hivatalosan is megerősítette, hogy az új BlackBerry mobilok zöme NFC modullal érkezik.

Jim Balsillie, a Research In Motion társ-vezérigazgatója a Mobile World Congress alkalmával jelentette be, hogy az új BlackBerry modellek legnagyobb része NFC modullal a fedélzetén érkezik, vagyis cége is érdekelt az érintésmentes fizetési megoldások bevezetésében. Balsillie tehát hivatalosan is megerősítette a Boy Genius Report korábbi beszámolóit és részben alátámasztotta a kiszivárogott előzetes specifikációk valódiságát is. Idén az Apple, a Google és a Nokia is az NFC alapú fizetési megoldások bevezetésében lát kiugrási lehetőséget, így várhatóan a hosszan elhúzódó tesztperiódust követően végre világszerte egyre elterjedtebbé válhat a technológia.

Nokia C5-04: S60 Touch a T-Mobile számára?

Várhatóan Nuron 2 néven debütálhat a T-Mobile logóval ellátott Nokia C5-04.

Újabb Symbian Series 60 Touch alapú készülék bukkant fel a Bluetooth SIG oldalán, mely az előlapon látható logó alapján egyértelműen a T-Mobile számára készült. A Nokia C5-04 első ránézésre csak a sorozat egy újabb mutációjának tűnik, hiszen sem külső, sem pedig belső paraméterek terén nem mutat fel különösebb újdonságot. Az Egyesült Államokban várhatóan Nuron 2 néven bemutatásra kerülő készülék elsősorban árával és kompakt kialakításával próbál majd hódítani, hiszen technikai paraméterei terén nem igazán veszi fel a versenyt a konkurens gyártók idén leleplezett multimédiás szuper-szörnyeivel.

A Nokia átszabhatja a WP7 felületét

A különleges stratégiai együttműködési megállapodásnak köszönhetően a Nokia szabad kezet kapott a Windows Phone 7 platform átalakításához.

Stephen Elop, a Nokia Microsofttól átigazolt vezérigazgatója a Windows Phone 7 operációs rendszeren alapuló új stratégia bejelentésekor hivatalosan is megerősítette, hogy a finn gyártó szabad kezet kapott a platform teljes átalakításához, ám kompatibilitási okok miatt ezzel csak mérsékelten kívánnak élni. A HTC, a Samsung és az LG készülékeitől eltérően a Nokia okostelefonjai tehát teljesen egyedi megjelenésűek is lehetnek, de a rendszer túlságosan mélyreható átalakítása az újabb szolgáltatások bevezetését és a frissítések elérését is nehezebbé tenné. A Microsoft engedékenysége természetesen nem véletlen, hiszen a Nokia térképes megoldásainak integrálása, illetve a száznál is több szolgáltató számlázási rendszerével együttműködő Ovi Store beolvasztása révén komoly stratégiai előnyhöz juthat az Apple és a Google ellen folytatott platform-háborúban.

süti beállítások módosítása