Mobil hírek, érdekességek...

2011.feb.06.
Írta: kirchner Szólj hozzá!

Samsung: 2 százalék alatt a visszaviteli arány

A dél-koreai gyártó állítása szerint az ITG kimutatásában említett 15 százalékos visszaviteli arány egyáltalán nem fedi a valóságot.

Nemrég arról számoltunk be, hogy az ITG piackutató cég 6000 amerikai viszonteladó visszajelzésein alapuló kimutatása alapján a Galaxy Tab vásárlóinak 15 százaléka néhány napon belül visszaviszi a készülékét, miközben ugyanezen tanulmány szerint az Apple iPad vásárlók esetén ez az arány 2 százalék közeli. A dél-koreai gyártó hivatalos állásfoglalása szerint az amerikai piackutató állítása távol áll a valóságtól, ugyanis a Samsung Electronics Mobile Communications Business divíziójának adatai szerint ez az arány az Egyesült Államokban is 2 százalék alatti. A két rendkívül eltérő adat egyes források szerint azért lehetséges, mert a Samsung csupán a céghez visszaküldött, az ITG pedig a bolt által visszavett, majd újra értékesített készülékeket is számolta, mások szerint viszont a Samsung adatai állhatnak a valósághoz közelebb.

Galaxy SL: SC-LCD kijelző és TI OMAP3 processzor

Super AMOLED helyett SC-LCD kijelzőt, illetve Hummingbird helyett TI OMAP3 processzort kapott a Samsung Galaxy SL.

Hivatalosan is leleplezésre került a Samsung Galaxy S alacsonyabb árfekvésű változata, mely 4 hüvelykes Super AMOLED helyett 4 hüvelykes Super Clear LCD kijelzőt és Samsung Hummingbird helyett 1 GHz-es Texas Instruments OMAP 3630 processzort kapott. A 9,9-ről 10,59 milliméterre, illetve 119-ről 131 grammra hízott Android 2.2 Froyo alapú Galaxy SL a magasabb fogyasztású megjelenítő miatt 1650 mAh kapacitású akkumulátort kapott. A GSMArena állítása szerint a Samsung Galaxy SL i9003 valamivel jobb megjelenítőt kapott mint az LG Optimus 2X, de a Super AMOLED panellel még így sem veszi fel a versenyt.

Xperia Neo: Vivaz külső, Android belső

A Mobile World Congress előestéjén kerülhet bemutatásra a Vivaz külső motívumaiból építkező Xperia Neo.

A TechRadar értesülései szerint február 13-án, a Barcelonában megrendezésre kerülő Mobile World Congress előestéjén, legalább két új Sony Ericsson készülék leleplezésére lehet számítani, melyek mindegyike a gyártó saját kezelőfelületével ellátott Android 2.3 Gingerbread alapokon nyugszik majd. A várhatóan Xperia Play néven kiadásra kerülő PlayStation Phone mellett az alant látható, „Hallon” belső néven fejlesztett Xperia Neo is bemutatásra kerülhet, mely a sikeres Vivaz formatervet turbózza fel a manapság igen népszerű Google operációs rendszerrel. A jövevény az előzetes információk szerint 480x854 képpontos kapacitív multitouch érintőkijelzővel és LED villanóval is ellátott 8,1 megapixeles Sony Exmor kamerával a fedélzetén érkezik.

80 millió Samsung mobil egy negyedév alatt

A Samsung utolsó negyedéves eredményeinek kiértékelése során megemlítésre került a Galaxy S utódja is.

Újabb erős negyedévet tudhat maga mögött a Samsung mobiltelefonos üzletága, mely az elmúlt év három hónapjában összesen 80,7 millió mobiltelefont értékesített és ezzel együtt 1,29 milliárd dolláros profitot tudott realizálni. Az éves 38 százalékos nyereségnövekedés hátterében a drágább modellek sikere áll, melyek közül a Galaxy S és a Galaxy Tab eladásai pénzügyi értelemben a legjelentősebbek. A Nokia után a piac második legnagyobb gyártója a 2010-es év során összesen 280 millió mobiltelefont értékesített, melyek jelentős részét az olcsóbb érintőkijelzős ajánlatok teszik ki. A dél-koreai gyártó idén körülbelül 60 millió okostelefon értékesítését tervezi, melyből jelentős részt tehet ki a Mobile World Congress alkalmával leleplezésre kerülő, Super AMOLED Plus érintőkijelzővel és kétmagos processzorral szerelt Galaxy S2 is.

süti beállítások módosítása