Sony Ericsson

 

A Sony Ericsson Mobile Communications AB egy fele-fele arányban tulajdonolt közös vállalat, melyet 2001 októberében alapított a japán Sony Corporation és a svéd Telefonaktiebolaget LM Ericsson, azzal a céllal, hogy mobiltelefonokat és tartozékokat gyártanak. Mára mindkét vállalat leállította a saját mobiltelefonjainak gyártását, hogy a Sony Ericsson márkára öszpontosítsanak.

A Sony Ericsson globális menedzsmentje Londonban, Hammersmithben található, ugyanakkor kutatói és fejlesztői csapatai is vannak, szerte a világban: Svédországban, Japánban, Kínában, Kanadában, Hollandiában, az Egyesült Államokban, Indiában és Britanniában.

Jelen pillanatban a Sony Ericssonnak körülbelül 8000 alkalmazottja van világszerte és az egyik legrohamosabban fejlődő mobilszállítócégnek tartják. A második legnagyobb profitot termelő mobilgyártó vállalat a Nokia után és 9,09 százalékos piaci részesedése van (3. negyedév), ami −0,38% a 2. negyedévhez hasonlítva. Hideki ‘Dick’ Komiyama A vállalat elnöke 2007. november 1. óta Hideki ‘Dick’ Komiyama, aki azt a Miles Flintet váltotta, aki 3 és fél évig töltötte be ezt a pozíciót. A vállalati ügyvezető igazgatóhelyettes a svéd Anders Runevad.