Mobil hírek, érdekességek...

2010.sze.17.
Írta: kirchner Szólj hozzá!

Nem kap Froyo frissítést az XPERIA sorozat?

A japán-svéd gyártó Android 1.6 platformon megrekedt készülékeire valószínűleg sosem elérhető a két-háromszoros sebességnövekedéssel kecsegtető Froyo frissítés.

A Sony Ericsson XPERIA sorozata egyelőre a lassan őskövületnek számító Android 1.6 szintjén leragadtak, ám a közeljövőben várhatóan nem egy, hanem két Android 2.1 frissítésre is számítani lehet, melyek közül az első magát az operációs rendszert, a második pedig a kezelőfelület Timescape és Mediascape komponensét frissíti majd. A Németországból kiszivárgott belső dokumentum szerint az XPERIA X8 és X10 sorozat frissítése a 2.1-es szinten meg is áll, legalábbis a több mint kétszeres sebességnövekedéssel kecsegtető Android 2.2 Froyo sehol sem került említésre. Az Android 2.1 frissítés az eredeti XPERIA X10 számára egyébként 720p felbontású videófelvételi opciót, 5 készenléti kijelzőt, HTML5 támogatást, valamint a névjegyzék Facebook és Twitter integrációját is kínálja majd.

Motorola EX115 és EX128: Két SIM-es mobilok Európának

Várhatóan október közepén kerül piacra a Motorola érintőkijelzővel, illetve teljes QWERTY gombsorral felszerelt kétkártyás készüléke.

A Germanos értesülései szerint Európában október 18-án kerül piacra a Motorola két mérsékelt árfekvésű két SIM-es ajánlata, melyek közül az egyik méretes érintőkijelzőt a másik pedig teljes QWERTY gombsort kapott. A 3 megapixeles kamerával, sztereó Bluetooth 2.1 modullal, GPRS átviteli képességgel és 3,5 milliméteres szabványos fülhallgató kimenettel felruházott teljes gombsoros Motorola EX115 várhatóan 95 eurós, azaz 27.000 forintos áron kerülhet piacra, míg a hasonlóan felszerelt érintőkijelzős EX128 ára 120 euró, azaz 34.000 forint körül alakulhat. A készülékek magyarországi premierjének időpontja egyelőre nem ismert.

süti beállítások módosítása